Oferujemy szeroki wybór masownic o pojemności od 1600 do 10 000 litrów. Urządzenia tego typu przeznaczone są do masowania i marynowania różnych rodzajów mięsa. Doskonale sprawdzają się przy obróbce m.in. mięsa czerwonego, drobiu, ryb i owoców morza.

Kluczowym czynnikiem w osiągnięciu pożądanego rezultatu podczas masowania mięsa jest odpowiednie wykorzystanie energii kinetycznej oraz obróbki mechanicznej. Wydajność oraz stopień wiązania składników w dużej mierze zależy od charakterystyki przemieszczania się produktu wewnątrz bębna – podczas jednego obrotu produkt powinien dynamicznie przemieszczać się w wielu kierunkach. Przy tym cały proces musi zachodzić dość delikatnie, by nie naruszyć delikatnej struktury produktu. Bardzo ważnym zagadnieniem jest również chłodzenie bębna, które neutralizuje ciepło związane z wytwarzaniem energii kinetycznej oraz umożliwia prawidłowe przeprowadzanie kolejnych etapów procesu masowania.

Masownica GAROS MDF jest dostępna w sześciu różnych standardowych modelach, o pojemności bębna: 1600, 2600, 3900, 5600, 7500 i 10 000 litrów, a także o ładowności do 65% objętości (w zależności od rodzaju produktu i załadunku). Wszystkie warianty są wyposażone w płaszcz chłodzący.