GAROS GSI (Garos Salt Injector) należą do najbardziej zaawansowanych nastrzykiwarek na rynku — znajdują się w czołówce rozwiązań technologicznych. Modele z tej serii stanowią już czwartą generację. Ich konstrukcja była udoskonalana przez lata, by sprostać wysokim wymaganiom higienicznym i wydajnościowym współczesnego przemysłu mięsnego.

Nastrzykiwarki GAROS są niezwykle wszechstronne – będąc dostępne w wielu zaawansowanych wariantach, dodatkowo oferując różne konfiguracje głowic igłowych z uwzględnieniem współczesnych trendów przemysłu przetwórczego. Mogą być wykorzystywane do obróbki produktów z mięsa czerwonego, drobiu i ryb (w tym również produktów z kością).

W zależności od wymagań, nastrzykiwarka może być dostosowana do konkretnych potrzeb klienta. Oferta premium obejmuje nastrzykiwarki z jedną lub dwiema głowicami nastrzykującymi, a także dodatkową trzecią głowicą nożową (tenderyzującą) do zmiękczania mięsa za pomocą noży. Dzięki różnym konfiguracjom głowic igłowych, zakres nastrzyku może wynosić od 5% do nawet 150%.